Ny direktør i DSB

Elisabeth Sørbøe Aarsæther begynte denne uken som ny direktør i DSB.

– Jeg er selvsagt spent, men også veldig motivert. Jeg vil takke Per Brekke som har gjort en svært god jobb som fungerende direktør i en utfordrende tid, sier Aarsæther.

I forbindelse med covid-19-pandemien har DSB viktige oppgaver innen samordning og internasjonal koordinering, som rapporteringsledd og med å utarbeide underlagsdokumentasjon og veiledere. I tillegg er DSB etatsleder for Sivilforsvaret – som har vært i en rekke korona-relaterte innsatser den siste tiden.

– DSBs viktigste oppgave nå er å støtte regjeringen, helsemyndighetene og andre beredskapsaktører i håndteringen av covid-19-pandemien. I tillegg er Sivilforsvaret en svært viktig og etterspurt forsterkningsressurs lokalt, sier DSBs nye direktør.

Elisabeth Sørbøe Aarsæther er født 1. juli 1965 og utdannet cand.mag. fra Høgskulen i Volda i 1993. Hun har også lederutdanning fra Solstrandprogrammet ved NHH og fra Forsvarets høgskole.

Aarsæther har vært kommunikasjonsdirektør og assisterende direktør i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet, og direktør der fra 2017. Tidligere har hun jobbet på Høgskulen i Volda, hos Sysselmannen på Svalbard og i Statens vegvesen.

Aarsæther etterfølger Cecilie Daae, som har begynt i ny stilling som administrerende direktør i Helse Nord RHF.

>> På DSBs flickr-konto finner du bilder av Elisabeth Sørbøe Aarsæther.