Ny direktør i DSB

Elisabeth Sørbøe Aarsæther begynte denne uken som ny direktør i DSB.

– Jeg er selvsagt spent, men også veldig motivert. Jeg vil takke Per Brekke som har gjort en svært god jobb som fungerende direktør i en utfordrende tid, sier Aarsæther.

I forbindelse med covid-19-pandemien har DSB viktige oppgaver innen samordning og internasjonal koordinering, som rapporteringsledd og med å utarbeide underlagsdokumentasjon og veiledere. I tillegg er DSB etatsleder for Sivilforsvaret – som har vært i en rekke korona-relaterte innsatser den siste tiden.

– DSBs viktigste oppgave nå er å støtte regjeringen, helsemyndighetene og andre beredskapsaktører i håndteringen av covid-19-pandemien. I tillegg er Sivilforsvaret en svært viktig og etterspurt forsterkningsressurs lokalt, sier DSBs nye direktør.

Elisabeth Sørbøe Aarsæther er født 1. juli 1965 og utdannet cand.mag. fra Høgskulen i Volda i 1993. Hun har også lederutdanning fra Solstrandprogrammet ved NHH og fra Forsvarets høgskole.

Aarsæther har vært kommunikasjonsdirektør og assisterende direktør i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet, og direktør der fra 2017. Tidligere har hun jobbet på Høgskulen i Volda, hos Sysselmannen på Svalbard og i Statens vegvesen.

Aarsæther etterfølger Cecilie Daae, som har begynt i ny stilling som administrerende direktør i Helse Nord RHF.

>> På DSBs flickr-konto finner du bilder av Elisabeth Sørbøe Aarsæther.

 


Fant du det du lette etter?

Så bra!

Dersom du har spørsmål som krever saksbehandling, må du sende disse til postmottak@dsb.no

Hvis det er noe du ikke fant eller savner på våre nettsider, er det fint om du sender det til oss. Vi bruker din tilbakemelding til å forbedre nettsidene våre.

Det oppsto dessverre en feil og kommentaren din kunne ikke mottas, prøv på nytt og kontakt oss hvis problemet vedvarer.

Takk for at du hjelper oss! Vi leser alle tilbakemeldinger, men har dessverre ikke kapasitet til å svare alle.