Norsk hjelp til Nord-Italia

I dag reiser et DSB-ledet medisinsk team til Lombardia, for å hjelpe italienske myndigheter med å håndtere landets korona-situasjon.

Teamet består av 16 sykepleiere og leger, samt tre personer fra Sivilforsvaret med ansvar for logistikk og ledelse.

I et par dager har de trent og forberedt seg på oppdraget, men i ettermiddag reiser de til Nord-Italia, hvor de skal støtte lokale helsemyndigheter i inntil fire uker.

- Lombardia er hardt rammet av korona-viruset og situasjonen er svært krevende. Italia har bedt om hjelp til å håndtere situasjonen, og jeg er glad for at vi har kapasitet til å bidra, sier fungerende direktør Per K. Brekke i DSB.

Norge er medlem av EUs ordning for sivil beredskap, noe som innebærer at europeiske land bistår hverandre i kriser. Det er gjennom dette systemet vi sender det som kalles et Emergency Medical Team (EMT), i nært samarbeid med Helsedirektoratet.

- Innbyggerne kan være trygge på at dette bidraget ikke får konsekvenser for kapasiteten ved norske sykehus. De erfarne sykepleierne og legene kommer fra hele landet, og belastningen for hvert enkelt sykehus er derfor liten, sier Brekke.

I tillegg får teamet verdifulle erfaringer som Norge kan bruke i sin håndtering av pandemien.

Norge har tidligere sendt tilsvarende medisinske team til Den demokratiske republikken Kongo under ebolautbruddet og til Samoa under meslingutbruddet.

Alle pressehenvendelser til teamet rettes til DSBs pressevakt: 992 52 000.

Se bilder på Flickr: https://www.flickr.com/photos/dsb_norge/albums/72157713793819567 

 


Fant du det du lette etter?

Så bra!

Dersom du har spørsmål som krever saksbehandling, må du sende disse til postmottak@dsb.no

Hvis det er noe du ikke fant eller savner på våre nettsider, er det fint om du sender det til oss. Vi bruker din tilbakemelding til å forbedre nettsidene våre.

Det oppsto dessverre en feil og kommentaren din kunne ikke mottas, prøv på nytt og kontakt oss hvis problemet vedvarer.

Takk for at du hjelper oss! Vi leser alle tilbakemeldinger, men har dessverre ikke kapasitet til å svare alle.