Covid-smitte i det medisinske teamet

To av medlemmene i det norske medisinske teamet som i går returnerte fra Lesvos, har testet positivt for covid 19. Begge personene er i god form, og er nå isolert.

– Umiddelbart etter ankomst Gardermoen i går ettermiddag, ble teamet samlet på et hotell, i sin egen fløy og adskilt fra andre gjester. Der ble det gjennomført medisinske tester, slik prosedyren er før teamet får reise hjem etter avsluttet oppdrag. Det var i denne forbindelse at to av medlemmene testet positivt for covid 19, sier direktør Elisabeth S. Aarsæther i DSB.

Det var 14. september teamet forlot Norge, med kurs for Lesvos i Hellas. Oppdraget var å etablere og drive en feltklinikk i den nye flyktningeleiren på øya, etter brannene i den gamle Moria-leiren bare dager tidligere. Teamet er ledet av DSB, i nært samarbeid med Helsedirektoratet, og besto opprinnelig av 22 medlemmer. Senere ble teamet forsterket med både personell og utstyr, før det altså returnerte hjem i går ettermiddag.

– Oppdrag som dette er alltid forbundet med en viss risiko, selv om sikkerhet bestandig står i høysetet. Vi var forberedt på at dette kunne skje, og har gode planer for hvordan vi skal håndtere dette. Vi er opptatt av å ivareta de smittede, resten av teamet og staben rundt dem, sier Aarsæther.

Begge de smittede er symptomfrie, i god form og i øyeblikket isolerte. Medlemmene i teamet skal etter planen reise hjem i morgen. De to smittede må være i isolasjon, mens de øvrige skal i ti dagers karantene.

– Jeg er stolt av teamet, som har gjort en formidabel innsats på Lesvos. Over 4200 pasientbehandlinger og 85 ambulanseoppdrag vitner om at de har gjort en forskjell for mange mennesker i en forferdelig situasjon, sier DSB-direktøren.

For mer informasjon, kontakt teamets pressekontakt, Morten Harangen:
Tlf. 41 29 37 70.


Fant du det du lette etter?

Så bra!

Dersom du har spørsmål som krever saksbehandling, må du sende disse til postmottak@dsb.no

Hvis det er noe du ikke fant eller savner på våre nettsider, er det fint om du sender det til oss. Vi bruker din tilbakemelding til å forbedre nettsidene våre.

Det oppsto dessverre en feil og kommentaren din kunne ikke mottas, prøv på nytt og kontakt oss hvis problemet vedvarer.

Takk for at du hjelper oss! Vi leser alle tilbakemeldinger, men har dessverre ikke kapasitet til å svare alle.