Storøvelse i Stavanger

, Nyhet


Hvor godt forberedte er vi, dersom en stor og alvorlig krise skjer? DSB, Sivilforsvaret i Rogaland og Stavanger kommune arrangerer i dag landets største tilfluktsrom-øvelse siden den kalde krigen.

Over 600 ungdommer fra lokale skoler deltar som markører, når Sivilforsvaret skal teste klargjøring og bemanning av tilfluktsrom, i Tastavarden fjellhall klokken 11.30 i dag. Øvelsen er et ledd i DSBs arbeid med å utrede en ny modell for å beskytte innbyggerne i alvorlige kriser eller krig.

- Norge er et trygt land å bo i. Men verden er i rask endring, og det er viktig at vi alle er forberedt på ulike hendelser som kan ramme oss. Innbyggerne må tenke på sin egen beredskap, og ha en plan for hvordan de skal klare seg, hvis for eksempel strøm, internett, teleforbindelse og rent vann forsvinner over noen dager. Vi, som myndighet, må teste at systemene virker og derfor er øvelser som denne viktige, sier direktør Cecilie Daae i DSB.

I forbindelse med øvelsen, skal elevene også være med på et undervisningsprogram i regi av Sivilforsvaret og Stavanger kommune.

Kommunen skal dessuten presentere sin kampanje, Stavanger 72. Hensikten er å gi ungdommene kunnskap om egenberedskap og hva de kan gjøre, dersom en alvorlig krise skjer.