Nå kan du finne ut hva brannvesenet ditt faktisk gjør

, Nyhet


Brannstatistikk.no er en ny tjeneste fra DSB som gir deg oversikt over alle utrykningene til brann- og redningstjenesten i Norge.

Brannstatistikk.no henter data direkte fra brannvesenets rapporteringssystem og inneholder alle utrykninger som registreres i 110-sentralene.

>> Gå til brannstatistikk.no

- Det har vært et viktig mål for oss å gjøre disse opplysningene tilgjengelig for alle som ønsker å bruke dem. På den måten håper vi å løfte brannforebygging opp på agendaen. Løsningen bidrar også til at brannvesenet blir en mer åpen og gjennomsiktig tjeneste, sier fungerende avdelingsdirektør Ann Christin Olsen-Haines i DSB.

I løsningen kan du blant annet få statistikk over hvor det brenner, når det brenner og hvordan bygningsbranner starter. Du kan også sammenligne flere kommuner eller fylker opp mot hverandre og se i hvilken kommune det brenner mest per innbygger. Brannvesenet utførte 96 980 oppdrag i 2018 og lurer du på hvor mange unødige og falske alarmer de rykket ut til, så kan du nå selv finne ut av det.

- Brannstatistikk.no gir brannvesenet et bedre grunnlag for å drive effektivt forebyggende arbeid og de kan bruke det som et verktøy til å videreutvikle beredskapen. I tillegg gir løsningen lokale og nasjonale beslutningstakere kunnskap som kan brukes til å tilby befolkningen bedre tjenester, sier Olsen-Haines.

Brannvesenet har mange forskjellige oppgaver og er en viktig del av den totale beredskapen i kommunene. Det viser også statistikken. I 2018 utgjorde alle brannhendelser 36 prosent av reelle oppdrag. Hvilke andre oppdrag de utfører kan du finne i brannstatistikk.no.

- Brannstatistikk.no kan hjelpe deg med å få oversikt, se forskjeller og studere trender, slik at vi sammen kan bidra til å forebygge brann, sier Olsen-Haines.

Brann- og redningsvesenet i Norge består av neste 4 000 heltidsansatte og cirka 8 000 deltidsansatte branntjenestemenn fordelt på cirka 240 brannvesen. I 2018 kostet brann- og redningsvesenet 847 kroner per innbygger i Norge.

Brannstatistikk.no er utviklet av DSB med støtte fra Gjensidigestiftelsen og Det store brannløftet.