Massiv innsats mot skogbrann

, Nyhet


For øyeblikket er 11 skogbrannhelikoptre i innsats og beredskap mot branner i Rogaland og Vest-Agder. DSB vurderer fortløpende om det er behov for å sette inn flere helikoptre.

– Det er en svært alvorlig situasjon med flere store branner samtidig, og vi har mye ressurser i innsats for å understøtte slukkearbeidet. Det gjøres en fantastisk innsats av brann- og redningsvesen, Sivilforsvaret, Heimevernet og frivillige, sier direktør Cecilie Daae i DSB.

DSB har ansvaret for den statlige beredskapen med skogbrannhelikopter, og gjennom en avtale med Helitrans er det potensielt inntil 23 helikoptre tilgjengelig for slukking av skog- og lyngbranner over hele landet.

– Blir det behov har vi mulighet for å aktivere flere helikoptre. Vi vil også vurdere å sende et forhåndsvarsel til EU om at vi kan få behov for ekstra bistand, forteller Daae.

Det er forbudt å gjøre opp ild i skog og utmark mellom 15. april og 15. september.

– Nå er det svært høy skogbrannfare over hele Sør- og Midt-Norge, og jeg er bekymret for at det kan bli flere store branner som det vil være krevende å håndtere samtidig. Jeg vil på det sterkeste oppfordre hver enkelt til å respektere bålforbudet, sier Daae.

>> Se skogbrannindeksen på yr.no

>> Dette bør du vite før du tenner bål (lenke til sikkerhverdag.no)