Egenberedskapsuka 2019 er i gang

, Nyhet


Egenberedskapsuka gjennomføres for første gang i år, fra 28. oktober til 3. november. Målet er å styrke befolkningens egenberedskap.

I årets kampanje har vi ekstra fokus på vann. Mange har spørsmål om hvordan de skal gå fram for å lagre og hvor lenge det holder, og det prøver vi å gi gode svar på. Tips og råd om egenberedskap finnes på sikkerhverdag.no. I løpet av uka vil det bli delt nyttige informasjonsfilmer på Facebooksiden til sikkerhverdag.no.

Skjer mye lokalt

Lokalt engasjement er nødvendig for å nå målet om en bedre forberedt befolkning. Nærhet og kjennskap gjør ofte budskapet mer relevant, og kommunene kan nå spesifikke målgrupper bedre enn det DSB kan. Vi har derfor invitert kommuner, fylkesmenn, sivilforsvarsdistrikter og frivillige organisasjoner til å være med på kampanjeuka. Det kommer til å foregå mange aktiviteter lokalt denne uka.

Bakgrunn

Vi lanserte kampanjen «Du er en del av Norges beredskap» i oktober i fjor, og sendte blant annet ut en brosjyre til alle landets husstander i desember. Å gjøre befolkningen mer utholdende og motstandsdyktig mot alle typer hendelser, krever et langsiktig og systematisk arbeid. Egenberedskapsuka 2019 er en videreføring av kampanjen «Du er en del av Norges beredskap».