Portugal – Prosjektsamarbeid - Rio Ceira

DSB er norsk prosjektpartner (donor project partner) i et predefinert prosjekt i Portugal, under programområde 13, 'Klimaendring og klimatilpasning'. Prosjektpromotør er det portugisiske Miljødirektoratet (AGA).

Prosjektet er en oppfølging av klimaprogrammet fra forrige finansieringsperiode og har som formål å redusere sårbarhet til klimaendringer for område knyttet til Rio Ceiras (nær byen Coimbra) elvebasseng. Elven Rio Ceira er lokalisert i et område som ble hardt rammet av de omfattende skogbrannene som herjet i Portugal i 2017. Lokale partnere i prosjektet består av kommuner i regionen, lokale NGOer og universiteter.

Planer for forvaltning av naturressurser og økosystemer, inkl. elvebasseng, må revurderes og oppdateres for å kunne øke motstandsdyktigheten mot nåværende og fremtidige effekter av klimaendring. Prosjektet skal styrke forvaltningen av Rio Ceiras elvebasseng, økosystemer i og rundt elven, samt inkorporere tidligere og nåværende sosio-kulturelle aspekter relatert til elven.

PREDEFINERT PROSJEKT, PORTUGAL

Tittel
: 'Rio Ceira' – The History, the Environment and the Populations – Green infrastructure Recovery, Climate Change Awareness and Vulnerability to Climate Change Reduced in Ceira's River Basin.

Totalt budsjett: €1,900,000

Varighet: 36 måneder

Projektpromotør: Miljødirektoratet (APA), Portugal

Donor projektpartner: Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap

Nettside om prosjektet

EEA and Norway Grants in Portugal

eos_midlene-3x-svart.png


Fant du det du lette etter?

Så bra!

Dersom du har spørsmål som krever saksbehandling, må du sende disse til postmottak@dsb.no

Hvis det er noe du ikke fant eller savner på våre nettsider, er det fint om du sender det til oss. Vi bruker din tilbakemelding til å forbedre nettsidene våre.

Det oppsto dessverre en feil og kommentaren din kunne ikke mottas, prøv på nytt og kontakt oss hvis problemet vedvarer.

Takk for at du hjelper oss! Vi leser alle tilbakemeldinger, men har dessverre ikke kapasitet til å svare alle.