Kommunikasjonsmateriell om skogbrann

Hender som holder mobiltelefon
Foto: Colourbox

På denne siden har vi samlet materiell som kan brukes for å informere om skogbrannfare lokalt.

Behovet for god forebyggende informasjon om skogbrannfare er ulikt rundt om i Norge. Det er ikke alltid fornuftig at vi går ut nasjonalt og varsler om stor skogbrannfare, når det fortsatt ligger godt med snø i enkelte deler av landet. Derfor har vi laget noe materiell som kan brukes av lokale brannvesen, kommuner og andre når behovet oppstår.

  • Video om skogbrannfare til bruk i sosiale medier (trykk på lenken for å åpne videoen - høyreklikk på videoen og velg Lagre video som)
  • Forslag til tekst som kan brukes ved publisering i sosiale medier. Teksten er skrevet med tanke på smittefare:
    Det er mye annet som brenner nå - ikke fyr opp enda mer. Ved en stor skogbrann må mange mennesker i langvarig og hektisk innsats, både i brannvesenet og Sivilforsvaret. Det kan være vanskelig å overholde smittevernreglene når man kjemper mot flammene for å redde et populært turområde. Kanskje vi må bruke det samme utstyret, de samme toalettene, eller få mat og drikke fra samme stasjon. Alt dette bidrar til å øke smittefaren for personellet i innsats. Hva om én av oss som jobber med å stoppe brannen bærer på smitte uten å vite det selv? Det kan føre til at hele vaktlag må i karantene, noe som kan gi store konsekvenser for vår beredskap. Takk for at du respekterer bålforbudet. Det hjelper oss å sikre fortsatt god beredskap.
  • Bilder av skogbrann, øvelser, helikopter (flickr)
  • Skogbrannplakat (pdf)