Kommunikasjonsmateriell om skogbrann

Hender som holder mobiltelefon
Foto: Colourbox

På denne siden har vi samlet materiell som kan brukes for å informere om skogbrannfare lokalt.

Behovet for god forebyggende informasjon om skogbrannfare er ulikt rundt om i Norge. Det er ikke alltid fornuftig at vi går ut nasjonalt og varsler om stor skogbrannfare, når det fortsatt ligger godt med snø i enkelte deler av landet. Derfor har vi laget noe materiell som kan brukes av lokale brannvesen, kommuner og andre når behovet oppstår.

  • Video om skogbrannfare til bruk i sosiale medier (trykk på lenken for å åpne videoen - høyreklikk på videoen og velg Lagre video som)
  • Forslag til tekst som kan brukes ved publisering i sosiale medier. Teksten er skrevet med tanke på smittefare:
    Det er mye annet som brenner nå - ikke fyr opp enda mer. Ved en stor skogbrann må mange mennesker i langvarig og hektisk innsats, både i brannvesenet og Sivilforsvaret. Det kan være vanskelig å overholde smittevernreglene når man kjemper mot flammene for å redde et populært turområde. Kanskje vi må bruke det samme utstyret, de samme toalettene, eller få mat og drikke fra samme stasjon. Alt dette bidrar til å øke smittefaren for personellet i innsats. Hva om én av oss som jobber med å stoppe brannen bærer på smitte uten å vite det selv? Det kan føre til at hele vaktlag må i karantene, noe som kan gi store konsekvenser for vår beredskap. Takk for at du respekterer bålforbudet. Det hjelper oss å sikre fortsatt god beredskap.
  • Bilder av skogbrann, øvelser, helikopter (flickr)
  • Skogbrannplakat (pdf)


Fant du det du lette etter?

Så bra!

Dersom du har spørsmål som krever saksbehandling, må du sende disse til postmottak@dsb.no

Hvis det er noe du ikke fant eller savner på våre nettsider, er det fint om du sender det til oss. Vi bruker din tilbakemelding til å forbedre nettsidene våre.

Det oppsto dessverre en feil og kommentaren din kunne ikke mottas, prøv på nytt og kontakt oss hvis problemet vedvarer.

Takk for at du hjelper oss! Vi leser alle tilbakemeldinger, men har dessverre ikke kapasitet til å svare alle.