Slik gjør du for å salte fisken
- Ta den rå fisken eller fiskefileten ut av fryseren og ut av emballasjen.
- Strø et lag med grovsalt i en balje eller på et stort fat.
- Legg fisken oppå saltet og dekk fisken med et tynt teppe av salt.
- Du kan stable flere fiskestykker oppå hverandre med et saltlag mellom for bedre plassutnyttelse.
- Bruk minst 0,5 kg salt per kg fisk.
- Sett så fisken på det kjøligste stedet du finner. Helst mellom 10-15 grader eller kaldere.
Den saltede fisken kan stå konservert i saltet i flere måneder. Med et saltinnhold på rundt 20 prosent vil ikke bakterier som bederver fisken kunne vokse, og maten holder seg derfor godt.
Vann ut fisken
Husk at fisken nå vil være for salt til å kunne spises, og du må derfor vanne den ut.
Slik gjør du:
- Legg fisken i vann i to døgn, bytt vann en gang.
- Kok, stek eller varmebehandle fisken før du spiser den.