Styrker Norges brannskole med ti stillinger

Arbeidet med å etablere den nye Brann- og redningsskolen er godt i gang. Nå er vi på jakt etter deg som vil være med på ferden. Her har du en unik sjanse til å være med og bygge opp en helt ny utdanning for brannvesenet i Norge.

Foto: Trondheim brann- og redningstjeneste IKS

Arbeidet med å etablere den nye Brann- og redningsskolen er godt i gang. Nå er vi på jakt etter deg som vil være med på ferden. Her har du en unik sjanse til å være med og bygge opp en helt ny utdanning for brannvesenet i Norge.


Den nye Brann- og redningsskolen skal ligge i Tjeldsund kommune, der Norges brannskole (NBSK) ligger i dag. Når den starter opp vil det bli startskuddet for en ny tidsepoke.

Framover vil alle som skal jobbe i brannvesenet i Norge få sin fagutdanning her, gjennom en helt ny, moderne og framtidsrettet nasjonal utdanning for brann- og redningspersonell.

Sammen skal vi bidra til at framtidens brann- og redningsvesen over hele landet er best mulig i stand til å forebygge og håndtere ulykker og kriser.

DSBs direktør smilende utendørs
Foto: DSB
Vi tilbyr en jobb med mening – en jobb med store muligheter for faglig utvikling, samtidig som du bidrar til noe større – nemlig trygghet og sikkerhet i folks hverdag.
Elisabeth S. Aarsæther, direktør i DSB

DSB lyser i de nærmeste månedene ut stillinger på en rekke områder.  Vil du være med å bidra til at ansatte i landets brann- og redningsvesen får profesjonell og god opplæring? DSB søker flere instruktører/veiledere til kurs på innsats- og beredskapsområdet.

Vi søker også etter undervisningsinspektør, og ser etter deg som har et stort pedagogisk engasjement med fokus på elevenes læring. Videre søker vi etter renholdsmedarbeider og driftstekniker og flere andre typer stillinger.

Foto: Brannskolen
Til alle stillingene trenger vi dyktige og godt motiverte folk. Her har vi alle en viktig rolle.
Agnar Christensen, fungerende rektor, Norges brannskole

I Midtre Hålogaland har du alt du trenger. God plass, og uendelige muligheter for friluftsliv i storslått natur. Samtidig er det akkurat passe avstand til et pulserende kulturliv, restauranter, shopping og atmosfære som du finner i Harstad og Narvik.

Bru i solnedgang

Foto: Steinar Steinsvik

— Fra før visste jeg at NBSK var en fantastisk arbeidsplass, og da var det enkelt å flytte nordover når jobbtilbudet kom. Selv er jeg glad i å kjøre ski, padle kajakk og telte under nordlyset så da var Harstad den perfekte plassen å flytte til. Her er det masse ledige boligtomter, fantastisk utsikt og nært til hav, fjell, fantastiske turopplevelser og byliv for de som ønsker det, sier Ole Gunnar Håland, nytilsatt seniorrådgiver, Norges brannskole.

Oversiktsbilde over brannskolens område

Foto: DSB

— Her skal vi levere en helt ny fagutdanning for brannvesenet i Norge. Medarbeiderne er den viktigste ressursen inn i dette arbeidet. Jeg gleder meg til å få nye kolleger på Norge brannskole som skal bidra! Det sier Elisabeth S. Aarsæther, direktør i DSB.

Film om stillingene

Frister det med kvalitet både på jobben og på fritiden? Da bør du sjekke ut hvilke stillinger vi har ledige akkurat nå.

Plan for utlysning av stillinger

De ti ledige stillingene lyses ut i tre omganger etter følgende plan:

1. juli 2021

  • Instruktør/veileder innsats og beredskap
  • Instruktør/veileder forebyggende brannvern 
  • Undervisningsinspektør

12. august 2021

  • Resepsjonist
  • IKT-kontakt

16. september 2021

  • Renholder
  • Driftstekniker
  • Kurskonsulenter (to stillinger)
  • Instruktør/veileder oljevern/akutt beredskap