Skogbrannhelikopter til Sverige

, Nyhet


Skogbrannhelikopter til Sverige Norge bistår med skogbrannhelikopter til slokking av skogbrann i Sverige.

Et skogbrannhelikopter med tung løftekapasitet som står i beredskap på Torp flyplass ved Sandefjord er etter anmodning fra SOS Alarm i Gøteborg og Redningstjenesten i Bengtsfors sendt til grensetraktene i Østfold for å bistå svensk brann- og redningsvesen i slokkingen av en skogbrann som sprer seg. Brannen dekker lørdag morgen et område ca 500 mål og har en brannfront  på omlag 600 m bredde.

Skogbrannhelikopteret tok av fra Torp kl 1200. Norge har i gjennom helgen tre helikoptre i beredskap. To av disse har tung løftekapasitet, og det er et av tungløfthelikoptrene som nå bistår på svensk side.

Det brenner i Dals-Ed komun ved Koparneset ca 5.5 km fra riksgrensen. Området  det brenner i er det samme området som det på norsk side i går ettermiddag og kveld og var flere samtidige skogbranner etter lynnedslag. Det er uveisomt og vanskelig tilgjengelig fra bakken.

- Svensk brann- og redningsvesen har rettet en forespørsel om Norge kan bidra med helikopter. Vi  ønsker med dette å gi en håndsrekning til svenske myndigheter og til svensk brann- og redningsvesen som står oppe i en krevende skogbrannsituasjon like ved vår felles grense, sier avdelingsdirektør Anne Rygh Pedersen i DSB.